Аржентина е новият шампион на Южна Америка, след като на финала

...
Аржентина е новият шампион на Южна Америка, след като на финала
Коментари Харесай

Аржентина най-сетне спечели "Копа Америка" с Меси

Аржентина е новият шампион на Южна Америка, откакто на финала на " Копа Америка " победи с 1:0 безконечния си футболен зложелател Бразилия в неговия храм - стадион " Маракана " в Рио де Жанейро.

Така дългото очакване на суперзвездата Лионел Меси да завоюва важен трофей с " гаучосите " най-накрая завърши. За последно Аржентина завоюва " Копа Америка " ппез 1993 година, когато Лео е бил едвам 6-годишен. Той участва с националния тим на три финала в шампионата (2007, 2015, 2016), само че и трите бяха изгубени. 

Това бе 151-ви мач на Меси за родината, след който той бе подхвърлян във въздуха от своите съотборници. А в другия лагер огромната звезда на Бразилия - Неймар, напусна насълзен терена.

Купата е 15-а за Аржентина в историята на континенталния шампионат, който стартира през 1916 година Така " гаучосите " се изравниха на върха по трофеи с Уругвай, който също е с 15, само че за последно победи през 2011-а. Бразилия е на трето място с 9 купи, следват Парагвай, Чили и Перу с по 2, а Колумбия и Боливия са печилили шампионата по един път.

За разлика от всички мачове на " Копа Америка ", които тази година се играха пред празни трибуни, на финала бе позволено лимитирано количество фенове - 7800 индивида, тъкмо 10% от потенциала на " Маракана ". Те и милионите пред ТВ екраните видяха нервна и груба игра, в която приблизително на всеки две минути имаше нарушаване - общо 41. В последна сметка уругвайският рефер Естебан Остоич сподели общо 9 жълти картона.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР